<acronym id="flhjf"></acronym>
    <b id="flhjf"><ol id="flhjf"><listing id="flhjf"></listing></ol></b><input id="flhjf"></input>
  1. <acronym id="flhjf"></acronym>
  2. <label id="flhjf"></label>
  3. 新東方網 >長沙新東方學校 >大學 >六級英語 >六級試題 >正文 距離2020考研還有

    0731-84885588

    2018年6月大學英語六級仔細閱讀解析

    長沙

    2018-07-18

    來源:網絡整理

    作者:長曉視

      導讀:2018年6月的英語六級考試已經過去,在此,長沙新東方對其進行了梳理,以供廣大學子參考與學習。簡單來說,六級第一套題整體難度方面與往年持平,翻譯、寫作的題材較生活化,難度偏低。其中,閱讀理解在選材方面,都源于最近的英美主流報刊雜志,文章的發表時間幾乎都是近兩年,保證了文章的時新性,選取部分也少有改動,基本保留原貌,反映出當代英語語言的特點。

      2018年6月六級仔細閱讀解析-第一套

      As college students head back to school, the more sensible of them are wondering how they will pay for the privilege. There are some 21.5 million students in the United States this year, and many of them will be funding their college careers on borrowed money. Given that there is at present more than $1.3 trillion in student loans on the books, it's pretty clear that many college students are far from sensible.

      The average student's debt upon graduation now approaches $40,000, and as college becomes ever more common and expensive, calls to make it "free" seem to be multiplying. Even Hillary Clinton says that when it comes to college, "Costs won't be a barrier."

      But the only way college could be free is if the faculty and staff donated their time, the buildings required no maintenance, the campuses required no heating, cooling, or utilities of any kind, and every other expense simply disappeared. As long as it is impossible to produce something from nothing, though, costs are absolutely a barrier. The actual question we debate, regardless of whether we admit it, is who should pay for people to go to college. If students do not shoulder the cost, that cost will be shifted to someone else. And this is where things get interesting. No one seems to take the idea of free college for everyone seriously, but the idea of student loan forgiveness has somehow gained traction. In the end, though, it amounts to the same thing: The American taxpayer will be left holding a very expensive bag. But if taxpayers are to bear the cost of student loan forgiveness, shouldn't they have a say in how their money is used?

      At a bare minimum, taxpayers should be able to decide what students will study on the public dime. If we are going to force taxpayers to foot the bill for college degrees, students should only study those subjects that are of greatest benefit to the taxpayers. After all, students making their own choices in this respect is what gave us the student loan problem in the first place. We simply do not need more poetry, gender studies, or sociology majors. Starbucks is fully stocked with baristas for the foreseeable future.

      How do we know which subjects benefit society? Easy. Average starting salaries give a clear indication of what type of training society needs its new workers to have. Certainly, there are benefits to a college major beyond the job a student can perform. But if we're talking about the benefits to society - as opposed to the benefits to the student - the only thing that matters is what the major enables the student to produce for society. And the value of what the student can produce is reflected in the wage employers are willing to pay the student to produce it.

      Today's wages tell us that we could use more computer engineers (average starting salary $65,000), nurses ($55,000), and statisticians ($53,000), and far fewer criminal justice majors ($35,000), social workers ($33,000), and elementary education majors ($32,000).

      A low wage does not mean, for example, that elementary education isn't important. It is. A low wage simply means that there are already so many people in the market trained to teach elementary school that we don't need more of them. Meanwhile, there are few who are willing and able to perform jobs requiring a petroleum engineering major, so the value of one more of those people is very high (average starting salary, $103,000).

      So we can go this way. We can have taxpayers pick up students' tuition in exchange for dictating what those students will study. Or we can allow students both to choose their majors and pay for their educations themselves. But in the end, one of two things is true: Either a college major is worth its cost or it isn't. If the major is worth its cost, taxpayer financing isn't needed. If the major is not worth its cost, taxpayer financing isn't desirable. Either way, taxpayers have no business paying for students' educations.

      51. What does the author think of college students funding their education through loans?

      B) They are acting in an irrational way.

      52. In the author’ s opinion, free college education is ______.

      A)impractical

      53. What should students do if taxpayers are to bear their college costs?

      C) Choose majors that will serve society’s practical needs.

      54. What does the author say about the value of a student’s college education?

      C) It is well reflected in their average starting salary.

      55. What message does the author want to convey in the passage?

      D) College students should fund their own education.

      51答案:B) They are acting in an irrational way.

      定位:根據題干信息college students funding their education through loans定位到文章第一段第二句“many of them will be funding their college careers on borrowed money.”和第一段第三句Given that there is at present more than $1.3 trillion in student loans on the books。

      解析:作者態度題。根據定位句位置找到作者對于college students funding their education through loans的評價相關的句子,即第一段第三句后半部分“it's pretty clear that many college students are far from sensible.”翻譯為:顯然,許多大學生在這一方面(指代前面提到的大學生通過貸款資助自己上學這件事)是不明智的”,即作者的態度。所以B正確,其中選項中的irrational(不合理的,荒謬的)是對far from sensible(sensible明智的,合乎情理的,far from 遠非)的同意替換。

      52答案:A)impractical

      定位:根據題干信息author’ s opinion, free college education,定位到第二段第二行“calls to make it "free" seem to be multiplying”和第三段第一句“But the only way college could be free is if the faculty and staff donated their time, the buildings required no maintenance, the campuses required no heating, cooling, or utilities of any kind, and every other expense simply disappeared”

      解析:作者態度題。根據定位句位置找到作者對于“free college education”的評價句子有,“calls to make it "free" seem to be multiplying”和“But the only way college could be free is if the faculty and staff donated their time, the buildings required no maintenance, the campuses required no heating, cooling, or utilities of any kind, and every other expense simply disappeared。As long as it is impossible to produce something from nothing, though, costs are absolutely a barrier”翻譯為:“號召大學教育免費的呼聲越來越高”,“但是實現大學教育免費的唯一辦法是教職員工奉獻他們的時間,教學辦公樓無需維修,校園不需要供應冷氣或暖氣,亦或所有的公用事業費和其他的費用都不存在了。既然不可能不付出任何代價就有成果,所以學費絕對是個問題。”可以看出作者認為free college education是不切實際的,故B為正確答案,其中,impossible對應impractical(不現實的)。

      53答案:C) Choose majors that will serve society’s practical needs.

      定位:根據題干信息students ,if taxpayers bear their college costs,定位到第4段第2句“If we are going to force taxpayers to foot the bill for college degrees, students should only study those subjects that are of greatest benefit to the taxpayers.”以及第五段第一二句對subject的解釋“How do we know which subjects benefit society? Easy”

      解析:細節題。根據定位信息,“If we are going to force taxpayers to foot the bill for college degrees, students should only study those subjects that are of greatest benefit to the taxpayers.”可以得知:大學生應該學習那些對于納稅人有利的科目。后面進一步解釋,即對社會有益的科目,綜合來看,C為正確選項。其中“serve society’s practical needs”為“benefit society”的同意改寫。

      54答案:C) It is well reflected in their average starting salary.

      定位:根據題干信息the value of a student’s college education 定位到第五段最后一句“And the value of what the student can produce is reflected in the wage employers are willing to pay the student to produce it.”

      解析:細節題。根據定位句得知:大學生所能創造出的價值(即題干中大學教育的價值)體現在雇主會支付給他們的工資中。結合該段開頭,Average starting salaries give a clear indication of what type of training society needs its new workers to have.”大學生的平均起薪會清晰地體現社會需要這些剛入職場的員工所應具備的素質。可知答案為C.

      55答案:D) College students should fund their own education.

      定位:根據題干信息可以判斷,本題需結合段落大意和文章行文邏輯關系進行解答。

      解析:主旨題。第一段引出大學生通過向外求助上學這一話題。第二三段指出免費的大學教育是不現實的,并指出納稅人資助這一現象。第四五段指出納稅人,作為資助者有權利決定學生們所學科目,并解釋了對社會有利的科目的衡量標準:工資。第六七段指出工資高低分布的不同工作及與教育的關系。最后一段得出結論:綜合來看。納稅人資助上學是沒有必要的。所以結論為大學生應該自助接受教育。故答案為D。

      延伸閱讀

      2018年6月大學英語六級聽力講座二原文及解析

      2018年6月大學英語六級快速閱讀解析

      2018年6月大學英語六級選詞填空解析

      2018年6月大學英語六級翻譯解析

      2018年6月大學英語六級寫作解析

    湖南大學生公社與百萬家長、專家、老師暢聊教育趕緊掃碼加入吧!

    無憂菌一手教育資源、學習資料、考試信息趕緊掃碼關注吧!

    熱報課程

    • 考研公共課
    • 考研集訓營
    • 四級英語
    • 六級英語
      班級名稱 課程內容 適合學員 詳細
      考研英語 針對本年度的考研英語作出整體規劃,以構筑考研學員堅實的英語基礎為目標,將考研中涉及的語法、詞匯、閱讀等基礎技能進行系統歸納梳理,講解詞匯語法記憶與運用,幫助學員夯實英語基礎,為提高強化班的聽課效率及個人成績打下基礎。 英語基礎明顯薄弱或零基礎,需要提高自學能力,缺乏學習方法和復習規劃的學員 詳細
      考研政治 針對本年度的考研政治作出整體規劃,對于考研政治馬原理、毛中特、史綱、思修法基、時政當代中考點所涉及到的基本概念進行梳理和講解,為提高強化班的聽課效率及個人成績打下基礎。 政治基礎薄弱的學員;對大學期間所學政治課程基本沒有印象,考研政治缺乏學習方法和復習規劃的學員 詳細
      考研數學 針對本年度的考研數學作出整體規劃,講解高等數學、線性代數、概率論與數理統計中基本概念、基本理論和方法,讓學員了解考研基本題型及要求,為提高強化班的聽課效率及個人成績打下基礎。 數學基礎薄弱,需要提高自學能力,缺乏學習方法和復習規劃的學員 詳細
      班級名稱 課程內容 適合學員 詳細
      考研英語政治基礎強化集訓營 在短期內提供考研英語政治集中式復習輔導,封閉式教學管理,全程配備助教,進行學習監督、測評、答疑等。幫助學生從基礎知識到解題技巧逐漸提高,掌握重點,突破難點,增強應試能力。 適用于基礎薄弱,英語需要從詞匯語法開始提高、政治需要從基礎知識到解題技巧的學員; 詳細
      考研英語政治數學基礎強化集訓營 在短期內提供考研政治數學集中式復習輔導,封閉式教學管理,全程配備助教,進行學習監督、測評、答疑等。幫助學生從基礎知識到解題技巧逐漸提高,掌握重點,突破難點,增強應試能力。 適用于基礎薄弱,英語需要從詞匯語法開始提高、政治需要從基礎知識到解題技巧的學員。 詳細
      班級名稱 課程內容 適合學員 詳細
      四級基礎強化全程班 包含四級基礎、強化、沖刺走讀班、四級模考串講班、四級寫作點睛班等課程內容。 適用于希望打牢基礎知識,學習一些時態、語態掌握等基礎知識的學員。 詳細
      班級名稱 課程內容 適合學員 詳細
      六級基礎強化全程班 包含六級詞匯走讀班、六級基礎強化全程走讀班(精聽精讀)、六級沖刺班、六級模考串講班、六級詞匯串講班、六級寫作點睛班的課程內容。 適用于希望打牢基礎知識,學習一些時態、語態掌握等基礎知識的學員。 詳細

    模擬真題

    考研備考

    • 英語
    • 政治
    • 數學
    • 專業課

    四六級真題

    • 四級模擬真題
    • 六級模擬真題

    免費申請學習規劃

    已為1023154位學員提供學習規劃

    校區分布

    校區分布

    考研工具箱

    活動信息

    優秀學員

    熱門標簽

      更多一手課程報名優惠
      請掃描關注
      新東方長沙學校官網微信

      更多考研、四六級資訊
      請掃描關注
      湖南大學生公社

    欄目推薦
    學習卡
    咨詢 微博 課程 校區 建議 頂部
    ×

    學習規劃

    免費為您定制學習規劃

    姓名: 手機: 年級:
    五福影院在线观看手机版